اوقات شرعی

ساخت وبلاگ

ولادت حضرت معصومه (س):
​حضرت معصومه عليها السلام در اول سال 173 هجري قمري در مدينه چشم به جهان گشود.

پدرش امام هفتم شيعيان حضرت موسي بن جعفر عليه السلام و مادرش حضرت نجمه بود كه به علت پاكي و طهارت نفس به او طاهره مي گفتند.حضرت معصومه در 28 سالگي و در روز دوازدهم ربيع الثاني سال 201 هجري قمري در قم به شهادت رسيد كه امروز بارگاه ملكوتي و مرقد مطهرش همچون خورشيدي در قلب شهرستان قم مي درخشد و همواره فيض بخش و نورافشان دلها و جانهاي تشنه معارف حقاني است.


امتیازات حضرت معصومه (س):
آن حضرت در واقع بتول دوم و جلوه اي از وجود حضرت زهرا سلام الله عليها بود.در طهارت نفس امتيازي خاص و بسيار والاداشت كه امام هشتم برادر تني آن حضرت او را (كه نامش فاطمه بود) معصومه خواند.

فرمود: «من زار المعصومة بقم كمن زارني» : (كسي كه حضرت معصومه عليها سلام را در قم زيارت كند مانند آن است كه مرا زيارت كرده است).


مقام علم و عرفان او در مرحله اي است كه در فرازي از زيارتنامه غير معروف او چنين مي خوانيم:

 

«السلام عليك يا فاطمه بنت موسي بن جعفر و حجته و امينه» ‍

(سلام بر تو اي فاطمه دختر موسي بن جعفر و حجت و امين از جانب موسي بن جعفر).

 

و باز مي خوانيم:

 

«السلام عليك ايتها الطاهرة الحميدة البرة الرشيدة التقية الرضية المرضية»

(سلام بر تو اي بانو پسنديده نيك سرشت، اي بانوي رشد يافته، پاك طينت، پاك روش، شايسته و پسنديده).

 

بدين لحاظ و مقامات عالي معنوي آن بانوست كه حضرت رضا عليه السلام در فرازي از زيارتنامه معروفش به ما آموخته كه در كنار مرقدش خطاب به او بگوييم: «يا فاطمه اشفعي لي في الجنة فان لك عندالله شانا من الشان»

اي فاطمه! در بهشت از من شفاعت كن چرا كه تو در پيشگاه خداوند داراي مقامي بس ارجمند و والا هستي.

امام صادق عليه السلام سالها قبل از ولادت حضرت معصومه عليها سلام در توصيف قم سخن گفته و آن مكان را حرم خاندان رسالت خوانده بود. آنگاه فرمود: به زودي بانويي از فرزندانم به سوي آن كوچ كند كه نامش فاطمه دختر موسي بن جعفر است و با شفاعت او همه شيعيانم وارد بهشت مي شوند.


مقام علمي حضرت معصومه (س):
​حضرت معصومه (س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشيع است و مقام علمي بلندي دارد. نقل شده كه روزي جمعي از شيعيان، به قصد ديدار حضرت موسي بن جعفر (ع) و پرسيدن پرسش هايي از ايشان، به مدينه منوره مشرف شدند. چون امام كاظم (ع) در مسافرت بود، پرسش هاي خود را به حضرت معصومه (س) كه در آن هنگام كودكي خردسال بيش نبود، تحويل دادند. فرداي آن روز براي بار ديگر به منزل امام رفتند، ولي هنوز ايشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار، پرسش هاي خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدي به خدمت امام برسند، غافل از اين كه حضرت معصومه (س) جواب پرسش ها را نگاشته است. وقتي پاسخ ها را ملاحظه كردند، بسيار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاري فراوان، شهر مدينه را ترك گفتند. از قضاي روزگار در بين راه با امام موسي بن جعفر (ع) مواجه شده، ماجراي خويش را باز گفتند. وقتي امام پاسخ پرسش ها را مطالعه كردند، سه بار فرمود: پدرش فدايش.


علت مهاجرت حضرت معصومه (س) به ایران:
​مأمون عباسی در سال 200 هجری قمری، با نامه‌ها و پیام‌های بسیار، حضرت رضا(ع) را به خراسان دعوت کرد، آن بزرگوار، ناگریز از روی اکراه، این دعوت را پذیرفت و با کاروانی که مأمون فرستاده بود، به‌سوی خراسان آمد. یک سال بعد، حضرت معصومه به‌شوق دیدار برادرش حضرت رضا(ع) عازم خراسان گردید و با همراهان حرکت کردند، ولی حقیقت این است که این حرکت، هجرت معنی‌دار و عظیم حضرت معصومه برای حمایت از ولایت امام علی‌بن موسی الرضا(ع) و تقویت مسأله رهبری بود، که در ظاهر به‌صورت سفر برای دیدار برادر عنوان می‌شد.

 

 

برای مطالعه ی ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 263 تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1396 ساعت: 14:59

برترین ها - ترجمه از پردیس بختیاری: مالزی یک کشور چند قومی در جنوب شرق آسیا است. با وجود مردم چین، هند، تایلند و مالایی در این کشور، مذهب های مختلفی مانند اسلام، بودائیسم و هندوئیسم دیده می شود که در این میان اسلام به عنوان دین رسمی معرفی شده است. شما می توانید بازتاب این جامعه چند دینی را در مساجد و معابد زیبای آن ببینید که ما در اینجا تعدادی از این مکان های زیبا را برایتان آورده ایم.
 
مسجد مالاکا در جزیره مالاکا
 
زیباترین مساجد و معابد مالزی
این مسجد در سال 2006 روی جزیره ای دست ساز نزدیک شهر مالایا، در جنوب کوآلالامپور ساخته شده است. هنگام بالا آمدن آب دریا، گویی معبد روی آب شناور است. هزینه ساخت این بنا 10 میلیون رینگیت، یا حدود 3165000 دلار تخمین زده شد.
 

معبد باتوکیو، کوالالامپور
 
زیباترین مساجد و معابد مالزی
باتو کیو نام معبدی در ۱۳ کیلومتری شمال شهر کوالالامپور در کشور مالزی است. این معبد به دلیل نزدیکی به تپه‌ها و مجموعه غارهای اطرافش (متعلق به 400 میلیون سال قبل) و نزدیکی به رودخانه باتو که در پشت این تپه واقع شده‌است، به معبد غارهای باتو شهرت دارد و یکی از معروفترین معابد دین هندو در خارج از کشور هندوستان است. این مکان توریست های بسیاری را از سرتاسر جهان به خود جذب می کند. برای این که به 3 غار اصلی برسید باید از 272 پله بالا روید.
 

مسجد شناور در کوالا ترانگانو
 
زیباترین مساجد و معابد مالزی
مسجد شناور یا  «Tengku Tengah Zaharah» روی دریاچه ای نزدیک کوالا ترانگانو در شمال شرق مالزی قرار دارد. این ساختمان سفید رنگ در سال 1993 ساخته و در سال 1995 افتتاح شده است. بازدید از معماری این بنا که تلفیقی از معماری مالایایی و معماری مدرن است، برای همه جذابیت دارد.
 

مسجد آهنی پوتراجایا
 
زیباترین مساجد و معابد مالزی
مسجد آهنی که به «انکو میزان زین العابدین» نیز شهرت دارد در پوتراجایا، جنوب کوالالامپور وجود دارد. ساخت این بنا 5 سال به طول انجامید. از سال 2004 شروع و بعد از نوسازی و ساخت بناهای جانبی در سال 2009 بطور کامل به بهره برداری رسید و سرانجام در 11 ژوئن 2010 بطور رسمی افتتاح شد. این مسجد به دلیل استفاده 70% از فولاد به این نام شهرت یافت.
 

مسجد کریستال در کوالا ترانگانو
 
زیباترین مساجد و معابد مالزی
نام گذاری این مسجد به دلیل استفاده زیاد فولاد و شیشه در ساخت آن بوده است. در این مسجد با طراحی مدرن، شما می توانید از امکانات آی تی و اینترنت بی سیم بهره ببرید.
 

معبد کک لوک سی در پنانگ
 
زیباترین مساجد و معابد مالزی
معبد کک لوک سی در جنوب جورج‌تاون، واقع در پنانگ، قرار دارد. این معبد تاریخی بودایی در اواخر دهه 1800 و از تلفیق معماری های چین، تایلند و برمهای ساخته شده است. گفته می شود که معبد کک لوک بزرگ ترین معبد بودایی در جنوب آسیا است که توریست های زیادی را از نقاط مختلف کشور به خود جذب می کند. 
 
 
 
 
اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 243 تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1396 ساعت: 14:55

 

استقبال از نماز:

مقدمات نماز:
مقصود از مقدمات،چیزهایی است که انجام یا تهیه آنها قبل از نماز لازم است،اموری است که به آنها می پردازیم:


طهارت:
​نمازگزار، بايد براي انجام اين عبادت ، كسب طهارت كند، گاهي با وضو يا غسل ، و در شرايطي هم تيمم مي كند. وضو جزء ايمان است و به تعبير امام باقر عليه السلام نماز بدون وضو، نماز نيست :" لاصلاة إلا بطهور " و در برخي روايات ، از وضو به عنوان كليد ايمان و نصف ايمان تعبير شده است . 

امام رضا عليه السلام بيان جالبي درباره وضو دارد و مي فرمايد: 

1.    " لاِنْ یَکُونَ الْعَبْدُ طاهِراً اِذا قامَ بَیْنَ یَدَیِ الْجَبّارِعِنْدَ مُناجاتِهِ "

وضو، يك ادب در برابر خداست تا بنده ، هنگام نماز، وقتي در برابر خداوند مي ايستد پاك باشد.

2.    " نَقِياً مِنَ الْأَدْنَاسِ وَ النَّجَاسَةِ " 

از آلودگي ها وپليدي ، پاكيزه باشد. 

3.    " مَعَ ما فیهِ مِنْ ذِهابِ الكَسَلِ وَ طَرْدِ الْنُّعاسِ " 

به علاوه ، در وضو، از بين رفتن كسالت و طرد خواب آلودگي (و ايجاد نشاط) است .

4.    " وَ تَزْكِیَةِ الْفُؤادِ لِلْقیِامِ بِیْنَ یَدَىِ الجَبّار " 

و دل و روح را آماده ايستادن در برابر پروردگار مي سازد. 

امام در اين حديث شريف ، به همه ابعاد جسمي و روحي وضو، يعني نظافت و پاكي و آمادگي روح و كسب نشاط عبادت و پديد آوردن زمينه معنوي عبادت اشاره فرموده است . مرحوم فيض كاشاني مي گويد: يكباره برخاستن از ماديت و كوچ به معنويت مشكل است ، ولي وضو گرفتن ، انسان را كم كم آماده مي سازد.


وضو در هر حال:
​نورانيت و صفاي باطني كه در سايه وضو پديد مي آيد، بسيار ارزشمند است . از اين رو، در روايات ، تاءكيد شده كه انسان همواره با وضو باشد، وضو به نور تشبيه شده و خوابيدن با وضو همچون احياء و شب زنده داري به حساب آمده است . 

براي دعا، تلاوت قرآن ، زيارت و بسياري از كارهاي نيك و عبادي ، سفارش به داشتن وضو شده است . بدون وضو، دست زدن به آيات قرآن و نام هاي خدا و پيامبر و ائمه عليهم السلام ممنوع است . 

حتي اگر نام خدا به صورت هاي مختلف و آرم نهادها و مؤ سسات درآيد، (مثل آرم جمهوري اسلامي ) همين حكم را دارد. وضو، بمنزله اجازه ورود به حضور پروردگار است و براي قسمت هاي مختلف آن هم دعاهاي خاصي در كتب بيان شده است . 

مسائل وضو بسيار است كه در اين مجموعه نمي گنجد. ولي ناگفته نماند كه مصرف آب در وضو، اگر به حد اسراف برسد حرام است . 

رسولخدا صلي الله عليه و آله فرموده است : 

" الْوُضُوءُ بِمُدٍّ وَ الْغُسْلُ بِصَاعٍ، وَ سَيَأْتِي أَقْوَامٌ بَعْدِي يَسْتَقِلُّونَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ عَلَى خِلَافِ سُنَّتِي"

براي وضو ده سير آب و براي غسل ، سه كيلو آب كافي است . ولي افرادي در آينده مي آيند كه اين مقدار را كم مي شمارند و آب زياد مصرف خواهند كرد كه آنها بر خلاف راه من مي روند.

طهارت براي نماز، مراحلي دارد: 

1.     طهارت ظاهر از نجاسات و آلودگي ها.

2.    طهارت اعضا از گناهان و جرائم . 

3.    طهارت روح از مفاسد اخلاقي . 

آنگونه كه در دعاها مي خوانيم : 

" الهی طَهّر قلبی من الشرک " خدايا دلم را از شرك ، پاك ساز. 

وقتي در نماز، لازم باشد كه لباس و بدن از آلودگي ها پاك باشد، آيا لازم تر آن نيست كه دل و جان ، از كبر و ريا و حسد و كينه هم پاك باشد؟ وآيا دوگانگي ظاهر از باطن ، نوعي نفاق نيست؟

 

 

 

برای مطالعه ی ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 265 تاريخ : سه شنبه 8 اسفند 1396 ساعت: 11:24

اوقات شرعی ماه مبارک رمضان 1396 - کلیه شهرهای ایران
شامل استان ، شهرستانها و تمامی شهرهای ایران - منطبق با فرمول مورد تایید موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
تهیه شده توسط: سایت اذانگو.

اوقات شرعی ماه مبارک رمضان سال 1397 شمسی مطابق با سال 1438 هجری قمری کلیه شهرهای ایران شامل تمامی استانها شهرستانها و شهرهای زیرمجموعه به تعداد بیش از 1500 شهر مختلف برای اولین بار توسط سایت و وبلاگ اذانگو بصورت دو فرمت jpg و pdf و با کیفیت مناسب جهت استفاده و پرینت آماده گردیده است.

 

 

برای دیدن اوقات شرعی در سایت اذانگو کلیک کنید

 

 

 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 304 تاريخ : سه شنبه 8 اسفند 1396 ساعت: 11:19

تعریف اعتكاف
1- اعتكاف،در لغت ‏به معناى توقف در جایى است و در احكام عبارت است از ماندن در مسجد به قصد عبادت خداوند با شرایطى كه خواهد آمد.

2- انسان مى‏تواند در حال اعتكاف، بنشیند، بایستد، بخوابد یا راه برود.

اقسام اعتكاف
3- اعتكاف بر دو قسم است، مستحب و واجب، كه در اصل یك عمل مستحبى است ولى ممكن است ‏به سببى واجب شود مانند:

نذر، عهد یا قسم مثلا انسان نذر كند یا با خداى خود عهد كند یا قسم بخورد كه اگر در فلان كار موفق شد یا از فلان بیمارى شفا پیدا كرد چند روز در مسجد معتكف شود.

 

زمان اعتكاف
4- در طول سال در هر زمانى كه انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند و روزه بگیرد صحیح است ولى بهترین زمان براى اعتكاف ماه مبارك رمضان و دهه آخر آن است.

 

شرایط اعتكاف كننده:
1- عقل (از دیوانه صحیح نیست)

2- ایمان (از غیر مؤمن صحیح نیست)

3- قصد قربت (هرگونه ریا و خودنمایى، اعتكاف را باطل مى‏كند)

4- روزه دارى در ایام اعتكاف

5- اجازه گرفتن از كسى كه اجازه او لازم است مثلا فرزند از والدین

شرایط اعتكاف:
1- زمان آن از سه روز كمتر نباشد

2- مكان آن در مسجد باشد

3- ادامه ماندن در مسجد و خارج نشدن از آن

 

نیت اعتكاف
1- اعتكاف همانند سایر عبادات باید با نیت و قصد قربت ‏باشد و هرگونه ریا و خودنمایى و قصد غیر الهى آن را باطل مى‏كند.

2- در نیت اعتكاف قصد وجه شرط نیست یعنى لازم نیست قصد كند كه اعتكاف واجب است‏ یا مستحب.

3- از آغاز تا پایان اعتكاف باید با نیت و قصد قربت‏باشد بنابر این اگر به همین قصد اعتكاف را شروع كند صحیح است همچنین اگر به قصد اینكه فردا معتكف شود به مسجد برود و از اول وقت (طلوع فجر) در آنجا باشد صحیح است.

 

 

برای مطالعه ی ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 239 تاريخ : پنجشنبه 3 اسفند 1396 ساعت: 12:46

خلاصه قسمت اول اسرار اذان و اقامه
     o نماز اگر ارتفاع عقل است، یعنی ارتفاع عقل نمازگزار است.
     o نماز به معنای تعظیم است و بزرگداشت.
     o قرآن نماز را برای همۀ موجودات قائل شده است.
     o اصل نماز به معنای دعا است.
معنای صلوات
     o این نحوه صلوات تعلیم خود پیامبر است.
​معنای اذان
     o معنی لغوی اذان 
           یک معنای لغوی اذان علم است.
           معنای لغوی دیگر اذان برداشتن مانع است. 
           دیگر معنای لغوی اذان مباح گرداندن و اجازه دادن است.
           مِاذَنَه (محل اذان گفتن) یعنی محل اعلام وقت نماز.
           معنای لغوی اذان سمع و شنیدن هم هست.
 
 
 
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ وَ بِهِ نَسْتَعِینَ إِنَّهُ خَیْرٌ نَاصِرٍ وَ مُعِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ وَ عَلَى آلِهِ آلِ اللَّهِ وَ اللَّعْنُ الدَّائِمُ ‏عَلَى أَعْدَائِهِمْ الجمعین. الهم إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعینُ.
 
 
 
اسرار اذان و اقامه - خلاصه قسمت اول
از جلسه گذشته به یاری خدای عزوجل بحثی را پیرامون سر اذان و اقامه در خدمتون شروع کردیم. و عرض شد که مناسب هست قبل از ورود به سرّ اذان و اقامه ، چون دیگه شروع نماز هست؛ معنای نماز که الصلوة در واقع گفته شده است، و بعد هم انشالله معنای خود اذان رو خدمت شما مطرح کنیم. که با معرفت بیشتر ورود به این بحث داشته باشیم. عرض کردم که یک معنا که برای نماز گفته شده الصلوة با "و" که وقتی نوشته می شود، عرض کردیم به معنای ارتفاع العقل، یعنی بالا آمدن عقل است. خب این مطلب رو توضیح دادیم. 
 
 
اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 284 تاريخ : پنجشنبه 3 اسفند 1396 ساعت: 12:45

در این بخش قصد داریم یک مقایسه گذرا در باب دعاهای ادیان الهی با مکتب نو ظهور و مادی شیطان پرستی داشته باشیم.

البته شاید این مقایسه درست نباشد. ولی چاره ای نیست، جز اینکه برای بیان حقیقت، گاهی کلام حق در کنار کلام کفر قرار گرفته و مقایسه شود. چه اینکه خداوند بندگان خود را اینگونه معرفی می نماید.

قرآن در این باره می فرماید:

الذین یستمعون القول و یتبعون احسته اولئک الذین هداهم الله و اولئک هم اولوا الالباب «کسانی که سخنان را بشنوند و از نیکوترین آنها تبعیت می کنند. آنها کسانی هستند که خداوند آنان را هدایت کرده و آنان صاحبان عقل و خرد هستند»

بنابراین امیدواریم که این مقایسه خود سبب ارج نهادن به کلام الهی شود. و صاحبان خرد و درایت با مطالعه و مقایسه این دعاها حقیقت را دریابند.

چه اینکه قرآن می فرماید: لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی « هیچ اجباری در پذیرفتن دین نیست. حقیقتاً هدایت از گمراهی آشکار است.»

اینک پیش از هر چیز نمونه هایی از دعاهای کتاب مقدس شیطان پرستی و سپس نمونه هایی از تورات و انجیل را می آوریم. و آنگاه در مقایسه با کلام الهی ملاحظه خواهید فرمود که چه تفاوتی میان لفظ دعای الهی و دعای شیطان پرستی وجود دارد.

 

دعاهای شیطان پرستی (سیطنیسم):

«به نام شیطان. ای فرمانروای زمین، ای پادشاه جهان،من گردن می نهم نیرویی از تاریکی را که امانت گذارده فرمانروای دوزخی بر روی دوش من. باز کن پهنای دروازه های جهنم را. و برسان اکنون، از عمق وجودم سلامم را به برادرت (خواهرت) و دوستت.

ببخش مرا به خاطر سخنان زیادم که از همه جا گفته ام.

من تحیر دارم از نام تو. چون که بخشی از خود من است. من زندگی می کنـم همانند چهارپایـان در مزرعه و شاد هستم از این زنـدگی حیوانی و شهوانی. من طرفدار عدالتم و نفرین می فرستم بر پوسیدگی.

کنار تمام خدایان درون چاه؛ مـن گردن می نهـم چیزهایی را

که باید بگویم رخ خواهد داد. بیرون بیا و به نام خودت به این نامه و خواسته های من جواب بده»

«پیش بفرست پیامبر شهوت و لذت را و بگذار زشتی ها در تاریکی من جلوه گر شوند، تا بتوانم آنها را انجام دهم.

اکنون می خواهم، نشانه های خود را جمع آوری کنم و تصویری از آفرینش بکشم. اژدهای بالدار منتظر رهایی است».

لاوِی دعا را تا اینجا ادامه می دهد که مرد و زن هر کدام باید جملات مخصوص خود را بگویند. که متأسفانه با توجه به مستهجن بودن مضامین دعا، آن را وا می گذاریم.

در یکی دیگر از نیایشهای کتاب شیطان پرستی در برابر شیطان، می توان به این مورد اشاره کرد.

 

 

برای مطالعه ی ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 303 تاريخ : سه شنبه 24 بهمن 1396 ساعت: 13:27

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ وَ بِهِ نَسْتَعِینَ إِنَّهُ خَیْرٌ نَاصِرٍ وَ مُعِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ وَ عَلَى آلِهِ آلِ اللَّهِ وَ اللَّعْنُ الدَّائِمُ ‏عَلَى أَعْدَائِهِمْ الجمعین اللهم إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعینُ.

 

خوب به یاری خدای عزوجل، انشاالله می خواهم از امشب بحثی را پیرامون سر اذان و اقامه در خدمتون شروع کنیم. تقریبا اون حالا مقدمات و مقارنات نماز، راجع به سر طهارت، مکان، پوشش، وقت و قبله، الحمد الله نکاتی مطرح شد. 


اذان و اقامه دارای اسرار عظیمه ای هستند.
حالا دیگه وارد کَاَنّه خود نماز میخواهیم بشویم و حتی مدت ها قبل یکی از اساتید می فرمودند کی به خود نماز می رسیم؟ من خیلی علاقه مندم و آرزو دارم ببینم سرّ خود نماز رو کی وارد می شیم؟ حالا ان شالله از امشب می خواهیم وارد سرّ درواقع خود نماز و اذان و اقامه بشویم.

 

همین جا ابتدا عرض بکنم که اذان و اقامه دارای اسرار عظیمه ای هستند، و هر جزء جزء اون ها واقعا دارای سری است. اولا چرا اذان؟ چرا این تکبیرات؟ و نکات شریفه ای، مثلا شما ببینید اذان و اقامه با اسم شریف الله شروع میشوند و با اسم شریف الله خاتمه پیدا می کنند. ببینید: "الله الکبر" بعد" لااله الا الله" 
شروع هردو با اسم جلاله و ختم اونها با اسم جلاله است. اینها چرا؟ اینها اسرار است.


نماز، خودش مقام و قرب است. وصل است. نه راه قرب و راه وصل!
حالا اما امشب یه مقدمه ابتدا خدمت شما شروع بکنیم اول یه نکته ی بسیارمهم و جالب رو دقت بکنیم. ببینید آقا! نماز، خودش مقام و قرب است. وصل است. نه راه قرب و راه وصل! راه نیست. حالا چرا راه نیست؟ چون آقا ... اصلا یه سوال من اینجا مطرح بکنم.گاهی اوقات دیدید بعضی ها سوال میکنند راه های سلوک الی الله چی هستند؟ یه سالک از چه راهی باید حرکت بکند؟ یا بعضی سوال های دیگر مثلا منزل هایی که بین سالک و خدای متعال است چند منزل است؟ خوب در جواب این ها چه باید گفت ؟

 

 

برای مطالعه ی ادامه مطلب کلیک کنید

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 464 تاريخ : سه شنبه 24 بهمن 1396 ساعت: 13:11

نمازجمعه
​نماز جمعه یکی از بزرگترین برنامه های عبادی سیاسی اسلام است که با تکرارش در هر هفته، روح عبادت و تقوی را در کالبد اجتماع می دمد و مسلمانان را در جریان سیاست ها قرار می دهد.

امام جمعه که باید فردی عادل، متقی و آگاه به مسائل اجتماعی باشد از طرف ولی فقیه در زمان غیبت امام زمان (عليه السلام) تعیین می گردد و مردم را با خطبه های خود پند و نصیحت می دهد.


اهمیت نماز جمعه
​رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) فرمود:

«هرکس از روی ایمان و به قصد اطاعت از فرمان خدای تعالی به نماز جمعه بیاید عمل خود را از سر بگیرد.»

و نیز آن حضرت فرمود:

«هرکس روز جمعه وضو بگیرد و وضوی خود را نیکو کند سپس به نماز جمعه حاضر شود و خطبه ها را گوش دهد و در موقع ایراد خطبه سخنی نگوید خداوند گناهان جمعه تا جمعه اش را می آمرزد بلکه سه روز دیگر هم اضافه می فرماید.»

و نیز فرمود:

«نماز جمعه حج فقراست.»

امام صادق (عليه السلام) فرمود:

«هیچ قدمی نیست که به سوی نماز جمعه بشتابد مگر اینکه خداوند آتش را بر بدن او حرام می فرماید.»


عقاب ترک نماز جمعه
​رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) فرمود:

«هرکس نماز جمعه را از روی بی اهمیتی و سبک دانستن آن سه بار ترک کند خداوند قلب او را مهر می کند که دیگر حقایق دین را نمی فهمد.»

البته طبق روایات نماز جمعه از عده ای برداشته شده و بر آنها واجب نیست.

امام باقر (عليه السلام) می فرماید:

«نماز جمعه از نه دسته برداشته شده: افراد غیربالغ، افراد مسن، مجنون، مسافر، عبد، زن، مریض، نابینا و آنان که تا محل نماز جمعه بیش از دو فرسخ فاصله دارند.»

رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) فرمود:

«ای علی، بر زنان نماز جمعه و جماعت نیست و نباید با صدای بلند اذان و اقامه بگویند.»

 

 

برای ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 308 تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1396 ساعت: 18:56

امروز با کمک رایانه‌ها، مشکلی از نظر محاسباتی وجود ندارد و امکان محاسبه و درج اذان صبح و سایر اوقات شرعی با دقت ثانیه وجود دارد؛ ولی به دلایل علمی همچون تاثیر موقعیت دقیق جغرافیایی، دما و رطوبت و... چنین کاری غیر علمی است، بنابراین اعداد با دقت دقیقه گرد می‌شوند.


 به گزارش مشرق، در دین اسلام برای شناخت زمان به جای آوردن فرایض دینی از معیارهای ساده و منطبق با طبیعت استفاده شده که نمونه‌های بارز آن، آغاز و پایان ماه قمری بر اساس رویت هلال ماه و اوقات شرعی بر پایه موقعیت خورشید در طول شبانه‌روز است. معمولا با ورود به ماه مبارک رمضان، توجه به اوقات شرعی بیشتر می‌شود، از این‌رو در مطلب زیر این موضوع را مورد بررسی قرار می دهیم.

اذان صبح
وقتی خورشید در نیمه‌های شب در پایین‌ترین ارتفاع زیر افق قرار دارد، پرتوهای آن توسط ناظر زمینی دیده نخواهد شد؛ اما پس از چند ساعت، اولین پرتوهای خورشید به لایه‌های بالای جو برخورد کرده و منعکس و پراکنده می‌شوند.
 
زمان اذان صبح بر اساس مشاهده اولین روشنایی سپیده صبحگاهی (فجر صادق) تعریف می‌شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که خورشید هنوز زیر افق است و بر اساس رصدها، می‌توان تحقیق کرد اگر خورشید چند درجه زیر افق باشد، چنین پدیده‌‌ای دیده می‌شود. مشاهدات منجمان دوره اسلامی مقدار آن را بین 17 تا 19 درجه ثبت کرده‌اند. طبیعی است که به علت ضعیف بودن فجر صادق، مشاهده آن نیازمند داشتن افق شرقی کاملاً باز و تاریک است. در سال‌های گذشته نیز رصدهایی در کشورمان انجام گرفته و نتایج آن به تایید بسیاری از مراجع دینی رسیده است.
 
در حال حاضر مرکز تقویم مؤسسة ژئوفیزیک دانشگاه تهران که مسولیت استخراج اوقات شرعی کشور را به عهده دارد، برای اذان صبح زاویه 17.7 درجه زیر افق را ملاک محاسبات قرار داده و از صداوسیما نیز همین اوقات اعلام می‌گردد.

 

 

برای مطالعه ی ادامه مطلب کلیک کنید

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 283 تاريخ : سه شنبه 17 بهمن 1396 ساعت: 18:50

اذان از نظر لغوی به معنی «آگاهی دادن»، «آگاهانیدن» و «خبر به گوش رساندن» است. در دین اسلام، ندایی است برای اعلام وقت نماز با الفاظ مخصوص. در عربستان پیش از اسلام به ندا دادن و جمع کردن مردم برای خبرها و کارهای مهم، اذان گفته می‌شده‌است. نمازهای روزانهٔ مسلمانان در ساعات مشخصی ادا می‌شوند که به این زمان‌ها اوقات شرعی می‌گویند. از آنجا که به یاد داشتن زمان دقیق داخل شدن به وقت نماز کار آسانی نیست، در محله‌ها و شهرهای مختلف گفتن اذان با صدای بلند در مسجدها رواج داشته و دارد. اذان را مؤذن در جایی بلند مانند گلدستهٔ مسجد می‌خواند. خواندن اذان واجب نیست اما مستحب است که پیش از شروع هر نماز، ابتدا اذان و سپس اقامه خوانده شود. در صدر اسلام، پیامبر اسلام در چندین مورد برای اعلام خبر (مانند فراخوانی برای جنگ بدر) از اذان استفاده کرده‌است.

 

 

 

برای ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 326 تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 ساعت: 14:01

چرا باید در زمان های خاص نماز بخوانیم؟

پاسخ
حسن بن عبد اللَّه به نقل از پدرش از جدّش حسن بن علی بن ابی طالب علیهما السّلام در ضمن حدیث طولانیکه در بردارنده پرسشهاییهود از پیامبر اکرم صلّی اللَّه علیه و آله از امور مهمّ است، روایت نموده که آنان از حضرت صلّی اللَّه علیه و آله از علّت اوقات نمازها پرسیدند به این صورت که یکی از آنان عرض کرد: ای محمّد، مرا از ناحیه خداوند- عزّ و جلّ- خبر ده که علّت وجوب نمازهای پنجگانه در پنج وقت بر امّتت در ساعتهای شبانه روز چیست؟ پیامبر اکرم صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «وقتیکه آفتاب به نقطه زوال می رسد؛ حلقهای دارد که در آن وارد می شود و هنگامیکه در آن داخل شد؛ وقت ظهر و زوال می شود و همه اشیاء مادون عرش در برابر اسماء و صفات پروردگارم تسبیح می گویند و آن همان ساعتی است که پروردگارم بر من درود و رحمت می فرستد، لذا خداوند- عزّ و جلّ- نمازگزاردن در آن هنگام را بر من و امّتم واجب نموده و فرموده است:أَقِمِ الصَّلاةَ لِدُلُوک الشَّمْسِ إِلی غَسَقِ اللَّیلِ؛ از وقت زوال آفتاب تا تاریکی شب نماز بپا دار.(اسراء، 78)

و آن همان ساعتی است که جهنّم را در روز قیامت می آورند. پس هر مؤمنیکه در آن ساعت موفّق به سجده یا رکوع یا قیام شده باشد؛ خداوند بدن او را بر آتش جهنّم حرام می کند.

و وقت نماز عصر، همان ساعتی است که حضرت آدم علیه السّلام از میوه درخت بهشتی تناول نمود و در نتیجه خداوند او را از بهشت بیرون راند. لذا خداوند بهفرزندانش دستور داده که این نماز را تا روز قیامت بخوانند و آن را برای امّت من برگزید و آن نماز از محبوبترین نمازها در نزد خداوندعزّ و جلّ است و خداوند به من سفارش فرموده که به خصوص آن را از میان دیگر نمازها پاس بدارم.

 

 

برای مطالعه ی ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 271 تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 ساعت: 13:57

اکثر محاسبات نجومی دارای دقت زیادی می باشند و می‌ توان پدیده های نجومی را با دقتی بهتر از یک ثانیه پیش بینی ‌کرد. اما در مورد پیش بینی اوقات شرعی دو مشکل وجود دارد:


۱- طلوع و غروب خورشید، اذان صبح و اذان مغرب پدیده های نجومی هستند که در آنها شرایط جوی تأثیر فراوانی دارد. دمای هوا، فشار هوا در لایه های مختلف جو و میزان رطوبت هوا از شرایط جوی هستند که نمی توان آنها را با دقت زیاد پیش بینی کرد و به همین دلیل اوقات شرعی را که وابسته به این عوامل هستند نمی توان با دقت زیاد پیش بینی کرد و ممکن است با زمان پیش بینی شده حتی تا چند دقیقه اختلاف وجود داشته باشد و نوشتن اوقات شرعی با دقت ثانیه بی معنی است.


۲- اذان ظهر تنها وقت شرعی است که می توان آن را با دقت یک ثانیه یا کمتر پیش بینی کرد اما این زمان تنها برای یک نقطه خاص صحیح می باشد. در شهر های بزرگ بدلیل وسعت شهر، اختلاف بین اوقات شرعی نقاط شرقی و غربی شهر به بیش از یک دقیقه می رسد. ( در حقیقت هر ۳۸۰ متر، یک ثانیه اختلاف زمانی وجود دارد که برای شهری با عرض ۲۳ کیلومتر، این اختلاف زمانی به یک دقیقه می رسد) و نوشتن اوقات شرعی با دقت ثانیه حتی اگر بتوان آن را حساب کرد، برای یک شهر ارزش ندارد و بنابر در همه حالت در استفاده از جداول اوقات شرعی، باید جانب احتیاط را رعایت نمود

طبق استفتا ا تی وهمچنین تحقیقات انجام شده ازتمامی مراجع عظام تقلیدتشیع واهل سنت ودیگرمذاهب طول یک اذان معمولی 6دقیقه می باشد .دراینجا به عنوان مثال اگر اذان 12:52دقیقه باشد12:58دقیه می توان نماز خواند واول وقت است واین 6دقیقه یرای اذان  تمامی نمازهای پنج گانه است.

وقت نماز مغرب چه زمانی است؟

وقت نماز مغرب زمانی است که سرخی آسمان در طرف شرق (در طرف مقابل غروب خورشید) که هنگام غروب خورشید پدیدار شده است، از بین برود.

 

برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید 

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 277 تاريخ : سه شنبه 3 بهمن 1396 ساعت: 12:47

محاسبه گر جهانی اوقات شرعی
محاسبه گر جهانی اوقات شرعی قابلیتی است که با استفاده از موقعیت مکانی نصب دستگاه اذان گو و زمان ، اوقات شرعی را برای همان نقطه محاسبه نموده و بر اساس همین محاسبه برنامه پخش دستگاه اذان گو انجام می شود. و نیازی به بروزرسانی سالیانه و یا چند سال یکبار جداول اوقات شرعی مانند دستگاه های اذان گوی با جدول اوقات شرعی نیست و همچنین با جابجایی دستگاه چه داخل کشور و چه خارج از کشور نیازی به جداول جدید نمی باشد.

 

  قابلیت محاسبه اوقات شرعی (به جای جداول سالانه)
  تمامی فرمول های رایج شیعه و سنی
 محاسبه اوقات شرعی بر اساس ساعت شرعی مرکز استان ، شهرستان و یا بخش ( برای بیش از 1500 نقطه کشور ) و یا برای دقیقا همان نقطه نصب دستگاه اذانگو
 منطبق با اوقات شرعی رسمی کشور
  امکان استفاده در ایران و دیگر کشورهای خارجی با استفاده از مکان یاب ماهواره ای و یا وارد کردن موقعیت جغرافیائی
  تائید شده از طرف م وسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
 

محاسبه گر جهانی اوقات شرعی چیست؟
محاسبه گر جهانی اوقات شرعی قابلیتی است که با استفاده از موقعیت مکانی نصب دستگاه اذان گو و زمان ، اوقات شرعی را برای همان نقطه محاسبه نموده و بر اساس همین محاسبه برنامه پخش دستگاه اذان گو انجام می شود. و نیازی به بروزرسانی سالیانه و یا چند سال یکبار جداول اوقات شرعی مانند دستگاه های اذان گوی با جدول اوقات شرعی نیست و همچنین با جابجایی دستگاه چه داخل کشور و چه خارج از کشور نیازی به جداول جدید نمی باشد.

 

مکان نصب دستگاه اذنگوی تمام خودکار به سادگی با سه روش زیر مشخص می شود:
انتخاب استان ، شهرستان و بخش از لیست شهر ها در منوی فارسی دستگاه اذانگو که این شهرها بر اساس آخرین تقسیمات کشوری و با استاندارد موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران در برنامه وجود دارد. نقاط تعریف شده در لیست بیش از 1500 نقطه کشور عزیزمان ایران است.
 وارد نمودن دستی مختصات جغرافیایی در منوی مربوطه در دستگاه برای نقاطی که در لیست وجود ندارد. مانند نقاطی که به هر دلیلی در لیست وجود ندارد و یا خارج از کشور.
 مکان یابی اتوماتیک توسط دستگاه اذان گو: با توجه به مجهز بودن دستگاه اذان گو به جی پی اس GPS امکان مکان یابی و تنظیم دقیق ساعت توسط دستگاه وجود دارد
دو قابلیت آخر (استفاده از مکان یاب ماهواره ای و یا وارد کردن موقعیت جغرافیائی) امکان استفاده دستگاه اذانگو را علاوه بر داخل کشور در دیگر کشورهای خارجی را نیز فراهم نموده است.

 

 

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 307 تاريخ : سه شنبه 3 بهمن 1396 ساعت: 12:44

نگاهی متفاوت به اذان و نماز از دیدگاه حاج آقا پناهیان
چقدرخوبه نماز اینجوری باشه: خدا نگاه بکنه به ما، ببینه ما کی نیاز داریم نماز بخونیم؟، کی نیاز داریم از دنیا ببریم؟! مثلا خدا ببینه، ما داریم عصبانی می شیم، یه دفعه بفرماید: موذن اذان بگو! ، الان با اذان و نماز این باید از این حال در بیاد بیرون. یه دفعه خدا داره می ببینه که، ما می ریم که برای دنیا غش بکنیم، بفرماید: موذن! الان برای این اذان بگو، این داره غش می کنه همین الان باید بیدارش کنیم. بعد، اون یکی داره افسرده میشه می ره تو خیالات واهی غصه های دنیا، صدا بزنه : موذن موذن موذن الان نیم ساعت گذشته، ولی برای این الان اذان بگو، این همین الان براش اذان بگو.

چقدر خوب بود اذان و نماز هریک از ما با دیگری فرق داشت؛ و هر یک از ما...

مطالعه ی ادامه این مطالب...

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 291 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1396 ساعت: 12:06

اوقات شرعی را چطور تعیین می‌کنند؟
دانش > نجوم - دین اسلام بر تعیین زمان به‌جای آوردن فرایض دینی با استفاده از معیارهای ساده منطبق بر طبیعت اصرار دارد. بارزترین آن‌ها اوقات شرعی روزانه است که زمان به جای آوردن فریضه نمازهای یومیه را مشخص می‌کند. آیا از چگونگی تعیین اوقات شرعی خبر دارید؟


امیر حسن‌زاده*: در دین اسلام برای شناخت زمان به جای آوردن فرایض دینی از معیارهای ساده و منطبق با طبیعت استفاده شده که نمونه‌های بارز آن، آغاز و پایان ماه قمری بر اساس رویت هلال ماه و اوقات شرعی بر پایه موقعیت خورشید در طول شبانه‌روز است. معمولا با ورود به ماه مبارک رمضان، توجه به اوقات شرعی بیشتر می‌شود، از این‌رو در گزارش امروز این موضوع را روشن می‌کنیم.

اذان صبح
وقتی خورشید در نیمه‌های شب در پایین‌ترین ارتفاع زیر افق قرار دارد، پرتوهای آن توسط ناظر زمینی دیده نخواهد شد؛ اما پس از چند ساعت، اولین پرتوهای خورشید به لایه‌های بالای جو برخورد کرده و منعکس و پراکنده می‌شوند.

 

زمان اذان صبح بر اساس مشاهده اولین روشنایی سپیده صبحگاهی (فجر صادق) تعریف می‌شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که خورشید هنوز زیر افق است و بر اساس رصدها، می‌توان تحقیق کرد اگر خورشید چند درجه زیر افق باشد، چنین پدیده‌‌ای دیده می‌شود. مشاهدات منجمان دوره اسلامی مقدار آن را بین 17 تا 19 درجه ثبت کرده‌اند. طبیعی است که به علت ضعیف بودن فجر صادق، مشاهده آن نیازمند داشتن افق شرقی کاملاً باز و تاریک است. در سال‌های گذشته نیز رصدهایی در کشورمان انجام گرفته و نتایج آن به تایید بسیاری از مراجع دینی رسیده است.

 

در حال حاضر مرکز تقویم مؤسسة ژئوفیزیک دانشگاه تهران که مسولیت استخراج اوقات شرعی کشور را به عهده دارد، برای اذان صبح زاویه 17.7 درجه زیر افق را ملاک محاسبات قرار داده و از صداوسیما نیز همین اوقات اعلام می‌گردد.

طلوع و غروب خورشید
لحظه‌ای که لبه بالایی قرص خورشید از زیر افق ناظر سر بر می‌آورد، زمان طلوع خورشید است. نورِگسیل شده از خورشید قبل از این این‌که به ناظر برسد، از جو زمین عبور می‌کند و وجود جوّ باعث می‌شود که مسیر نور منحرف شده و خورشید بالاتر از موقعیت واقعی خود به نظر برسد. به طور کلی می‌توان گفت که اثر شکست موجب می‌شود که ارتفاع اجسام بیش از آن‌چه هست، مشاهده شود. 

مقدار شکست در افق ناظر به طور متوسط 34 دقیقه قوسی است (هر درجه 60 دقیقه قوسی است). بنابراین بدون در نظر گرفتن اثر شکست، قرص خورشید 34 دقیقه قوسی پایین‌تر قرار دارد که در بحث‌های دقیق باید لحاظ شود.


به شکل مشابه، زمان دقیق غروب خورشید نیز لحظه‌ای است که مرکز قرص خورشید 50 دقیقه قوس زیر افق ناظر باشد که 34 دقیقه قوس آن به علت تأثیر پدیده شکست و 16 دقیقه قوس باقیمانده، مربوط به شعاع ظاهری قرص خورشید است. قطر ظاهری خورشید به طور میانگین 32 دقیقه‌ی قوس است.

اذان ظهر
در کره آسمان، نصف‌النهار ناظر به صورت کمانی قابل تصور است که از شمال شروع شده و از بالای سر (سمت الراس) عبور کرده و به جنوب سماوی می‌رسد. مطابق برخی روایات، زمان اذان ظهر وقتی است که...

برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید

اوقات شرعی...
ما را در سایت اوقات شرعی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : اوقات شرعی owghat بازدید : 286 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1396 ساعت: 11:55